Free online chess!Gabriel Andrei

Creează-ți o insignă

luni, 24 octombrie 2011

Top 10 descoperiri psihologice ale anului 2010 - II

II.) CUM SĂ FACI CA TOTUL SĂ PARĂ MAI UŞOR

         Mulţi dintre noi au crescut cu ideea că dispoziţiile noastre, şi chiar şi judecăţile pot fi afectate de  experienţe aparent neimportante legate de ce-am văzut sau ce-am auzit, astfel : ne simţim mai fericiţi în zilele însorite, suntem mai relaxaţi când ascultăm anumite tipuri de muzică, şi suntem mai predispuşi la pierderea firii atunci când e caniculă sau umiditatea mare.Dar puţini dintre noi am luat  în calcul cum că simţul tactil, sezaţiile asociate cu lucrurile pe care le atingem ar putea avea cel puţin aceeaşi putere.
     
        Cercetări noi conduse de J. Ackerman, Crostopher Nocera şi John Bargh arată că greutatea, textura şi asprimea lucrurilor pe care le atingem sunt de fapt inconştient inventariate şi influenţează deciziile faţă de  lucruri ce nu au de a face cu ce atingem.
      
    De exemplu, asociem fineţea şi asperitatea cu uşurinţa respectiv dificultatea, de aici şi expresii cum ar fi : "cale netedă" sau "vreme aspră".Într-un studiu oameni care au îmbinat un puzzle cu suprafaţă de şmirghel au fost mai jenaţi în a socializa cu alţi doi indivizi în comparaţie cu cei care au  avut piese de puzzle cu suprafaţa fină.

        (Sfat : Nu încerca să negociezi cumpărarea unei maşini sau o mărire de salariu purtând un pulover de lână.Alege în schimb chiloţi de satin.Totu` e mai uşor în chiloţi de satin.)
                                                                                                               Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contracontraziceri