Free online chess!Gabriel Andrei

Creează-ți o insignă

marți, 25 octombrie 2011

TOP 10 - Studii psihologice 2010 - IV

4.) CUM SĂ FII MAI FERICIT

          Mulţi dintre noi tind să creadă că dacă am avea un pic mai mulţi bani am avea mai multă satisfacţie în viaţă, dar la urma urmei asta nu este adevărat.Aşa că, de ce banii nu ne fac mai fericiţi?! Noi cercetări ale lui Jeodi Quoidbach şi ale colegilor săi sugerează că răspunsul se află, într-o măsură, în modul cum oamenii mai prosperi pierd abilitatea de a savura plăcerile vieţii.


    Savurarea este o metodă de a ne creşte şi de a ne prelungi experienţele noastre pozitive.Timpul luat în a savura o pătrăţică de ciocolată neagră, în a imagina distracţia unei vacanţe ce se apropie (răsfoind apoi pozele făcute), în a posta pe Facebook toate izvoarele gândirii tale filosofice , toate aceste fapte sunt de savurat şi ne ajută să stoarcem fiecare strop de bucurie din întâmplările bune.


   Atunci, de ce oamenii bogaţi nu savurează aceste plăceri? Clar nu din cauza lipsei de lucruri plăcute.În pricipiu, atunci când ai bani să mănânci în fiecare seară la cele mai bon ton restaurante şi să cumperi haine la comandă din buticuri şic, aceste lucruri diminuează plăcerea obţinută din plăcerile simple, de zi cu zi, ca sfârâitul unei fripturi pe grătarul din curte sau chilipirul obţinut pe-un patent multifuncţional din talcioc.


   Creează planuri pentru a injecta savoare în fiecare zi, şi îţi vei creşte fericirea şi bunăstarea mai mult (sau în ciuda) averilor în creştere.Iar dacă averea nu tocmai creşte atunci savurarea rămâne un mod minunat de a aprecia cu adevărat ceea ce ai deja.
                                                                                                                          
                                                                                                                         Citeste mai mult... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contracontraziceri