Free online chess!Gabriel Andrei

Creează-ți o insignă

vineri, 28 octombrie 2011

6ase - TOP 10

6.) CUM SĂ ALEGI UN PARTENER 

     Ce rol joacă personalitatea în creearea extazului matrimonial? Mai exact, este personalitatea Ta, cea a partenerului sau asemănarea dintre cele două, ca factor major în reuşita unei căsnicii? Un studiu asupra a 10 000 de cupluri din 3 ţări ne oferă nişte răspunsuri.


     Personalitatea proprie este un factor ce prezice satisfacţia matrimonială.Oamenii care sunt mai agreabili, conştiincioşi şi mai stabili emoţionali s-au dovedit în mod semnificativ mai fericiţi cu perechea lor.Personalitatea perechii era la fel : de încredere, deşi mai puţin puternică e un semn al unei relaţii trainice.Păstraţi aceleaşi trăsături în minte - "Cele Mari 3" pentru fericire în căsnicie - când îl căutaţi pe Cel/Cea Potrivit/ă.


    În sfârşit avem asemănarea între personalităţi, iar din întâmplare pare să nu conteze în vreun fel.Gradul în care cuplurile căsătorite se potriveau în Cele-5-Trăsături nu a avut nicio relevanţă în înţelegerea de ce unele cupluri sunt fericite şi altele nu.Asta nu înseamnă că a avea scopuri şi valori comune nu este important, numai că a avea personalităţi asemănătoare nu ar părea să fie îndeajuns.


    Aşa că, dacă eşti prietenos şi partenerul timid/ă sau dacă eşti aventuros iar celuilalt nu-i place să încerce lucruri noi, nu înseamnă că nu se poate avea o căsnicie satisfăcătoare.Fie că sunteţi făcuţi din acelaşi material sau opuşi ce s-au atras sunt şanse egale de a avea o lungă şi fericită viaţă împreună.


    Încearcă numai să fii în general : plăcut, responsabil, cu un temperament calm şi găseşte pe cineva ce e dispus să facă la fel.
                                                                                                              Citeşte mai mult...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contracontraziceri