Free online chess!Gabriel Andrei

Creează-ți o insignă

duminică, 6 noiembrie 2011

The blowing wind of change ( II )

    
   Cum am zis, continui de unde am rămas (2017) până în 2021... după, rămân doar speculaţii demne de un `hi-tech geek`. (click the blue letters)


2017
Laser Frate!    Imaginează-ţi că urci un munte, departe de civilizaţie, aluneci, şi genunchiul e o friptură rarefiată în sânge.Din fericire ai stiloul cu laser, lucru nelispit din trusa medicală, care îţi închide rana... spre oftatul lui Wolverine.









2018
Viteza Gândului
     Tehnologia Light Peak, o metodă ultra-rapidă de transfer de date, va oferi viteze de transfer de peste 100 GB/s ajungându-se la viteze de terrabytes/sec, punând astfel piatra de mormânt tehnologiei de tip USB.Asta înseamnă că hard-uri din prezent (cele mai mari au până-n 2TB) vor fi transferat în câteva secunde.


Spionaj la Categoria... Muscă
     Însumând un procent de 75% din speciile cunoscute de om, insectele sunt şi vor fi un model pentru cercetătorii în robotica de spionaj.Tehnologia decupată din Misiune Imposibilă are un atu secret : e imună la insecticid.



 2019
Singularitate
     Un calculator mediu echivalează un creier uman, peste două decenii acesta va fi de 1000 de ori mai puternic.Conform lui Ray Kurzwell (care are "globul de cristal") aceasta duce inevitabil la contopirea creierului uman şi a computerului.Astfel implanturile neuronale ne vor îmbunătăţi memoria, gândirea şi percepţiile senzoriale, permiţându-ne să învăţăm în scurt timp orice.Mai mult experienţele de orice fel (de afacere, sociale, sexuale etc.) vor putea avea loc real sau simulat, indiferent de valoarea spaţiului fizic.







     Web 3.o
    Cum arată? A apărut deja? E greu să punem graniţele cronologiei tehnologice.Dar dacă ne gândim că Web 1.0 a fost bazat numaipe hyper-link`uri, Web 2.0 pe împărtăşirea socială, de la persoană la persoană de linkuri, atunci Web 3.0 foloseşte o combinaţie de informaţii bazate pe surse sociale împletite cu un algoritm personalizat ("ei" numesc asta Semantic Web).Deja a început, dar mai durează până va ajunge la apogeu.


Super Reactor
     Energie din cantităţi mici de resurse... pare imposibil.Nu este! Totuşi obţinerea ei necesită "ceva" ce poate susţine o reacţie la temperatura de 125 000 000 grade C.Chiar acum, în sudul Franţei se construieşte reactorul de fuziune al viitorului, proiectul va fi terminat în 2019 iar roadele lui vor putea fi culese abia în 2030.


2020
Autopie 
     Maşini anti-accident sunt o idee a celor de la Volvo, acestea fiind dotate cu radar, sonar şi sisteme de alertă.30 000 este numărul de oameni care mor anual în SUA din cauza accidentelor rutiere, aşa că această inovaţie este aşteptată cu airbagul la gură...


2021
      La ce să ne aşteptăm în 2021? Ce credeai acum 10 ani că se va întâmpla acum? Următorii 10 ani vor reprezenta în mod sigur o era a unei conectivităţi fără precedent.Se va construi pe reţelele sociale (reale sau virtuale), având ca om drept cărămidă iar ca liant : schimbul de idei. 
     Până la urmă schimbările cele mai importante nu vor lua forma unor tehnologii uimitoare; schimbările care contează cel mai mult, cum au fost mereu, sunt cele care se întâmplă în locuri care le ştim dar nu le putem atinge : propriile minţi şi inimi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contracontraziceri