Free online chess!Gabriel Andrei

Creează-ți o insignă

marți, 1 noiembrie 2011

CUM SĂ TE CERŢI CU PARTENERUL (?)

10.) CUM SĂ TE CERŢI CU PARTENERUL


           Dacă ai o relaţie satisfăcătoare, sănătoasă cu partenerul nu înseamnă că nu vă veţi certa, înseamnă că trebuie să înveţi să te cerţi "bine".Dar care este metoda cea mai bună pentru doi oameni  de a se descurca cu : furia, frustrarea şi nedreptatea fără a-şi slăbi fericirea reciprocă?


    Din fericire, cercetările întreprinse de James McNuity şi Michelle Russell ne asigură răspunsul.Cel mai bun mod de a controla un conflict într-o relaţie (căsnicie) se poate determina în funcţie de gravitatea problemei.Cumva parteneru` tău a băut prea mult la petrecerea de aseară? A risipit mulţi bani luna trecută pe haine, sau obiceiurile lui de cheltuială vă apropie tot mai mult de linia falimentului? A invitat-o pe mama lui la cină fără a te consulta în prealabil sau (mai rău) a invitat-o pe mama lui să locuiască cu voi fără opinia ta? Problemele mici şi cele mari necesită diferite unghiuri de abordare, asta dacă vrei să ai o relaţie sau căsnicie fericită şi durabilă.   


      Când vine vorba de problemele mici, strategiile directe de luptă (ca aruncarea vinei înspre partener)  duc la pierderea satisfacţiei conjugale de-a lungul timpului.Ieşitul din pepeni atunci când uită (din nou!) să ia hainele de la curăţat, sau când dă o groază de bani pe nişte pantofi costisitori îşi va lua tributul, în timp, din fericirea voastră.Sigur e mult mai bine să laşi lucrurile mici deoparte.


    În probleme mari răspunsul este tot aceleaşi : strategii directe de luptă! Numai că de data asta acestea anunţă o satisfacţie conjugală crescută! Exprimându-ţi sentimentele, dând vina pe partener şi spunându-i să şi schimbe apucăturile va aduce o fericire mai calitativă atunci când conflictul respectiv este major (ceva ce rămâne nerezolvat, poate duce la distrugerea relaţiei).


    Discuţiile privind : dependenţe, stabilitate financiară, infidelitate, educaţia copiilor şi dacă sau nu veţi locui cu soacra trebuiesc dezbătute, chiar dacă vor ieşi scântei.Cuplurile care dezbat asupra problemelor serioase au o eficienţă mai mare în a le combate şi în final chiar să rezolve neînţelegerile decât acelea care mătură lucrurile importante sub covor.
                                                                                                      Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Contracontraziceri